نهال ازگیل

نهال ازگیل

نهال ازگیل

ازگیل  درختی همیشه سبز است و وطن اصلی آن کشور چین است. نام های دیگر این میوه زالزالک و گلابی جنگلی می باشد. ارتفاع درخت آن به 5 تا 10 متر می رسد. گل های درخت ازگیل در پاییز و اوایل زمستان رشد می کنند و میوه آن در فصل بهار می رسد. در واقع سه ماه بعد از گل دادن از اول بهار تا اوایل تابستان میوه ها می رسند.

این میوه بیشتر از هزاران سال است که در کشور ژاپن رشد می کند. در آمریکا به صورت خودرو و وحشی بذر آن توسط پرندگان پراکنده می شود. در شمال کشور ما ایران به صورت محدود کاشت می شود و به آن انبه محلی هم می گویند. میوه ازگیل به صورت مدور، گرد ،زرد و نارنجی رنگ می باشد و با سیب و گلابی هم خانواده است. ازگیل درخچه ای کوتاه با شاخ و برگ متراکم است و به همین خاطر برای فضای سبز بسیار مناسب است.

شرایط نگهداری از نهال ازگیل طبق روش رویال نهال رونق:

درخنان ازگیل آبیاری به صورت ایستا را دوست ندارند. بنابراین قبل از کاشت این درختان خاک را زهکشی کنید. به دلیل ریشه های قوی که دارند فقط لازم است که خاک مرطوب باشد. مقاومت خوبی هم در برابر خشکی دارند و آب ایستا در ریشه ها را دوست ندارند.

این درختان با اکثر خاک ها از خاک سبک شنی گرفته تا خاک سنگین رسی و یا آهکی سازگاری دارند. فقط به شوری خاک مقاوم نیستند.

برای کاشت نهال ازگیل توجه داشته باشید که همانقدر که به نور خورشید نیازمند هستند به همان نسبت هم به نسبت هم به سایه بعد از ظهر نیاز دارند.

درختان می توانند دمای 10 درجه سانتی گراد را تحمل کنند ولی اگر دمای محیط درختان به زیر صفر درجه برسد، گل و میوه درختان از بین می رود.

برای جلوگیری از آفات و بیماری هایی که درختان ازگیل را گرفتار می کنند بهتر است که درختان را در جایی که کاشت می کنید هوا جریان داشته باشد.

از نظر کوددهی هم درختان به کود بسیار کمی نیاز مند هستند. اگر به درختان کود زیادی بدهید گل دهی درختان کم می شود و درنهایت محصول آن هم کم می شود.

درختان ازگیل  نیاز چندانی به هرس ندارند. فقط شاخه های شکسته شده و پیر را از شاخه اصلی جدا کنید.

طریقه کاشت نهال ازگیل :

کاشت نهال بسیار آسان است. کاشت نهال با توجه به گونه‌های مختلف متفاوت است که در زیر به آنها اشاره خواهیم نمود در ادامه نیز همراه ما باشید.

نهال ریشه لخت: در این نوع نهال ابتدای گودالی ایجاد کنید، سپس کمی خاک درون آن بریزید و نهال را در درون آن قرار دهید و اطراف آن را با خاک نرم و مناسب پر کنید سپس گیاه را آبیاری کنید.

نهال گلدانی: در نهال گلدانی نیز ابتدا گودالی ایجاد نمایید سپس گلدان را شکسته و نهال را با خاک گلدان مستقیماً در گودال قرار دهید و اطراف آن را پر کنید. سپس گیاه را آبیاری کنید.

نهال گونی پیچ یا نایلون پیچ: در این نوع نهال نیز ابتدای در محل مورد نظر گودالی ایجاد کنید و سپس نهال را با نایلون و گونی در درون آن بگذارید همچنین می‌توانید پس از گذاشتن گلدان در درون گودال نایلون یا گونی را بردارید.

بهترین زمان کاشت نهال ازگیل:

بهترین زمان برای کاشت نهال ازگیل  هنگام خواب نهال است. در مناطق گرم و معتدل و نیمه سردسیر، بهترین زمان پاییز است. در فصل پاییز زمانی که نهال ها در خواب هستند می توان آن ها را کاشت و نهال ها زمان مناسب برای برقراری و خو گرفتن با شرایط جدید خود را دارند.در مناطق سرد سیر خیلی بهتر است که نهال را بعد از تمام شدن سرما و یخبندان در اوایل اسفند ماه بکارید.

انتخاب روزهای ابری برای کاشت نهال بهترین انتخاب است. زیرا باران بعد از کاشت باعث سیراب شدن ریشه ها و موفقیت کاشت می شود. کاشت نهال در روزهای گرم و آفتابی و سرد و برفی موفقیت چندانی ندارد.

شما می توانید نهال را در هر زمان که بخواهید در گلدان خانه بکارید. ولی باید به اصولی توجه داشته باشید. یکی اینکه دمای هوای مبدا و مقصد نهال تفاوت چندانی نداشته باشد. در غیر اینصورت نهال از بین می رود و موفقیت به همراه ندارد. دیگر اینکه هیچ گاه نهال را با گلدان و یا محفظه خود کاشت نکنید.

ازگیل در مکانی سایه روشن در جنگل‌های آفتابگیر رشد می‌کند و خاک مرطوب، سبک و شنی با خاک برگ یا خاک سنگین رسی و به خوبی زهکشی شده برای کشت آن مناسب است. گل هاى درخت آن سفید و میوه اش شبیه زالزالک است؛ با این تفاوت که میوه ی ازگیل درشت تر و قهوه اى رنگ و طعمش شیرین و کمى گس است.

جنس ازگیل دوگونه دارد که اولی همان ازگیل معمولی با نام علمی Mespilus germanica است. این گونه بومی جنوب غربی آسیا و احتمالا جنوب شرق اروپا است اما منشاء آن را ایران می دانند. گونه دیگر M.canescens، اخیرا در آمریکای شمالی کشف شده است.
گیاه ازگیل به شکل درخت پاکوتاه یا بوته های بلند است و متعلق به خانواده رزها است.

درخت ازگیل
درخت ازگیل

مشخصات ظاهری
برگ ها پیش از خزان شدن به رنگ قرمز درمی آیند. گل های سفید پنج گلبرگی آن در بهار شکوفه می دهند. گل های ازگیل هرمافرودیت هستند یعنی هم دارای اندام های نر و هم اندام های تولید مثلی ماده اند و توسط زنبورها گرده افشانی می شوند. گیاه ازگیل خودبارور است.

شرایط محیطی رشد درخت ازگیل

خاک: ازگیل در بیشتر خاک ها از سبک شنی تا سنگین رسی به شرط داشتن زهکش خوب رشد می کند. در خاک های آهکی هم می تواند رشد کند ولی به خاک های شور مقاوم نیست. به کوددهی در حد معمول نیاز دارد. در صورت کوددهی زیاد، گلدهی کاهش می یابد. اگر هدف میوه دهی نباشد می توان کمی کوددهی را بیشتر کرد. می توان باسه بار کوددهی به نسبت های ۶-۶-۶ در فصل رشد، نیاز گیاه را بر طرف ساخت.

ابیاری: به آبیاری در حد معمول نیاز دارد و رطوبت پایدار خاک به رشد آن کمک می کند. هر چند درختان استقرار یافته چند ساله به خشکی مقاوم هستند. این درختان نسبت به شرایط ماندابی حساس می باشند.

نور: به نور مستقیم آفتاب مخصوصاً برای میوه دهی نیاز دارند. و در نیم سایه هم به خوبی رشد می کنند. حتی این گیاه را در یک پاسیو پرنور هم می توان نگه داشت.

دما: درختان ازگیل  تا سرمای زیر ۱۰ درجه سانتیگراد هم زنده می مانند اما گل و میوه در دمای نزدیک به صفر از بین می روند.

گلدهی ازگیل - گل های ازگیل
گلدهی ازگیل – گل های ازگیل

طرق تکثیر:

1. کشت بذر: کشت بذر بخصوص زمانیکه هدف استفاده از درخت به عنوان گیاهی زینتی باشد بکار می رود.

2.قلمه چوبی:درصورتیکه هدف استفاده از میوه ها باشد، بهتر است با تهیه قلمه چوبی از ارقامی که میوه هایی خوش طعم و مناسب از نظر اندازه تولید می کنند و ریشه دار کردن آنها تکثیر را انجام داد.

3.پیوند:  برای داشتن درختان میوه ای با قد کوتاه، می توان از پیوند رقم مورد نظر بر روی پایه درخت “به” استفاده کرد. استفاده از روش پیوند باعث می شود درختان ۳-۲ سال بعد از انجام پیوند به بار بنشینند؛ که برای درختان تولید شده از بذر این زمان ۸ سال به طول می انجامد.

هرس:

این نوع درخت نیاز به هرس ندارد و حتی شاید هرس ان به ضرر درخت تمام شود با این حال هرس ان محدود به شاخساری که شکسته یا اسیب دیده و یا شاخه های مسن که مزاحم رشد شاخه های جوانتر هستند میشود.با این اصاف بهتر است عملیات هرس در فصل خواب درخت ینی اواخر فصل زمستان انجام گیرد.

قلمه زنی ازگیل
تکثیر ازگیل

خواص میوه ازگیل:

 سرشار از مواد مغذی

هر 100 گرم از میوه ازگیل دارای 43 کالری، انرژی می باشد. 100 گرم از میوه ازگیل همچنین، 5/0 میلی گرم روی، 5/0 میلی گرم منگنز، 2/7 میلی گرم آهن، 39 میلی گرم فسفر، 55 میلی گرم منیزیم، 73 میلی گرم کلسیم و 792 میلی گرم پتاسیم دارد. این ارقام نشان می دهد که ازگیل سرشار از مواد معدنی می باشد. همچنین ازگیل فاقد هرگونه چربی اشباع و کلسترول است و در آن 75 درصد آب و 21 نوع اسید چرب مانند استئاریک اسید، پالمتیک اسید، لینولئیک اسید و اولئیک اسید وجود دارد. همچنین سرشار از ویتامین C، ویتامین A، ویتامین B1 و ویتامین B2 می باشد.

ضد سنگ کلیه

اصلی ترین کاربرد ازگیل برای برطرف کردن مشکلات کلیوی می باشد؛ زیرا آب مولکولی فراوانی دارد و بدن را سم زدایی می کند. در نتیجه به عنوان همکاری برای کلیه ها معرفی می شود. مصرف مداوم ازگیل دفع ادرار را تسهیل می نماید و سنگ های کلیوی را از بین می برد. برای از بین بردن سنگ های کلیوی علاوه بر میوه ازگیل، از جوشانده برگ ازگیل، نیز می توان استفاده نمود.

 کاهنده فشارخون

ازگیل یکی از میوه هایی است که سرشار از پتاسیم می باشد. به همین علت برای افرادی که مبتلا به فشارخون بالا می باشند، مناسب است. بسیاری از مطالعات نشان می دهد که افراد مبتلا به فشارخون بالا، باید مصرف مواد غذایی سرشار از سدیم را کاهش دهند و در عوض مصرف مواد غذایی سرشار از پتاسیم، منیزیم و کلسیم را افزایش دهند. از این رو مصرف میوه هایی که سرشار از پتاسیم می باشند مانند موز، گوجه فرنگی، زرشک، ریواس، ازگیل و … برای این افراد بسیار مناسب می باشد.

سرشار از آنتی اکسیدان ها

ازگیل سرشار از ترکیبات فنلی می باشد. این ترکیبات فنلی در بدن تبدیل به پلی فنل ها می شوند و برای تولید آنزیم های آنتی اکسیدانی به کار می روند. تولید پلی فنل ها یکی از سیستم های دفاع آنتی اکسیدانی در بدن برای مقابله با رادیکال های آزاد است. ازگیل سرشار از فنولیک اسید و فلاوونوئیدها می باشد و به عنوان یکی از قوی ترین آنتی اکسیدان های طبیعی شناخته شده است. همان طور که می دانید مصرف میوه هایی با ظرفیت آنتی اکسیدانی بالا مانند ازگیل باعث از بین رفتن رادیکال های آزاد و در نتیجه پیشگیری از ابتلا به بسیاری سرطان ها می شود.

ازگیل
ازگیل

سایر اثرات درمانی:

1. مناسب برای افراد دیابتی: میوه ازگیل از قند کمی تشکیل شده است و یکی از میوه های بسیار مناسب برای افراد دیابتی می باشد. همچنین سرشار از فیبر است که به کنترل قند خون کمک می کند.

2. درمان التهاب های روده ای: برای این منظور بسیاری از منابع توصیه می کنند تا این میوه را پوست بگیرید، هسته هایش را جدا کنید و قسمت باقیمانده میوه را با کمی شیر مخلوط کرده، سپس مصرف نمایید.

3. مشکلات دستگاه گوارش: میوه ازگیل به منظور درمان اسهال و محدود کردن نفخ معده توصیه شده است.

4. اختلال دفع: ازگیل برای برطرف کردن اختلالات دفعی و به عنوان ادرارآور شناخته شده است.

5. چاق کننده: بسیاری از منابع این میوه را چاق کننده و اشتهاآور معرفی می کنند.

6. بی نظمی های قاعدگی: مصرف منظم ازگیل باعث نظم بخشیدن به دوره های عادت ماهیانه می شود.

7. تقویت کننده اعصاب

8. درمان هموراژ

خواص دارویی و درمانی ازگیل
میوه ازگیل اصلاح شده

موارد احتیاط:

در زمان مصرف مواظب دانه های ازگیل باشید، زیرا این دانه ها سرشار از اسید هیدرو سیانید هستند که سمی می باشند.

خواص برگ درخت ازگیل:

جوشانیده نیم گرم برگ ازگیل، سالک را درمان می کند.
جوشانده برگ ازگیل ،‌پوست های ظریف را تقویت میکند و برفک را معالجه می نماید.

غرغره کردن با جوشانده برگ ازگیل، آبسه دهان و گلو را درمان می کند. اگر هر روز سه بار با جوشانده برگ ازگیل غرغره شود، آنژین را معالجه می نماید.

 

در صورت داشتن هر گونه پرسش و مشاوره در زمینه خرید نهال میتوانید با شماره 09141803973 تماس بگیرید.

خرید نهال ازگیل از رویال نهال رونق

خرید نهال ازگیل در رویال نهال موجود بوده و این نهال بصورت ضمانتی با ضمانت سلامت و کیفیت به همه نقاط کشور ارسال می شود رویال نهال رونق با ضمانت کتبی این نهال را به مشتریان عزیز عرضه می کند در صورت هرگونه خرابی یا خشک شدن رویال نهال خسارت های وارده را برعهده گرفته و بصورت کامل مشتریان عزیز را پشتیبانی می کند کارشناسان رویال نهال بصورت ۲۴ ساعته آماده پشتیبانی و ارائه مشاوره های لازم به مشتریان عزیز در سراسر کشور می باشند هرگونه سوال و مشاوره ای برای شما عزیزان پیش بیاید چه هنگام کاشت چه هنگام آبیاری یا قبل از خرید مشاوران ما آماده راهنمایی شما هستند حتی اگر این نهال را از رویال نهال رونق نخریده باشید باز نگران نباشید رویال نهال رونق پشتیبان بی ادعای مشتریان عزیز در سراسر کشور می باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما

تماس تلفنی

برگشت به منوی تماس ها

برگشت به منوی تماس ها

برگشت به منوی تماس ها

برگشت به منوی تماس ها

برگشت به منوی تماس ها