نهال گوجه بری/

نهال گوجه بری
اگر می خواهید گوجه بری را به رژیم غذایی خود اضافه کنید، بهتر است در مورد خواص گوجه بری ، زمان و روش مصرف آن آگاهی داشته باشید. گوجه بری چیست؟شما ممکن است از انواع توت ها و میوه ها و مزایای سلامتی آنها آگاهی داشته باشید. اما ممکن است برخی از میوه ها به طور گسترده ای مورد استفاده قرار نگیرند. یکی از این میوه ها گوجه بری است که از نظر ظاهری بسیار شبیه زغال اخته است.گوجه بری به عنوان یک گیاه دارویی ریشه در چین باستان دارد. بسیاری از افراد از گوجه بری برای درمان بیماری های چشم، کبد و کلیه استفاده می کنند. این توت های قرمز رنگ دارای مزه ای شیرین و کمی ترش است و اغلب به شکل خشک مانند کشمش استفاده می شود.نهال گوجه بریبرخی از خواص گوجه بری عبارتند از:

گوجه بری منبع خوبی از ویتامین ها و مواد معدنی است، از جمله:

  • ویتامین سی
  • فیبر
  •  اهن
  • ویتامین A
  • روی
  • آنتی اکسیدان ها
انواع گوجه بری حاوی 8 اسید آمینه ضروری هستند. یک وعده دویست گرمی گوجه بری تقریبا 10 درصد از پروتئین مورد نیاز روزانه را  فراهم می کند.این میزان پروتئین  برای یک میوه،  مقدار شگفت آوری است.کربوهیدرات موجود در گوجه بری از نوع کربوهیدراتهای پیچیده هستند. این به این معنی است که قند خون شما به آرامی افزایش می یابد و پس از آن خطر ابتلا به افت قند را کاهش می دهد.

تقویت سیستم ایمنی و حفاظت از آنفولانزا

یک سیستم ایمنی پیشرفته و مقاوم در برابر انواع بیماری ها از جمله  آنفولانزا  از طریق برخی مواد غذایی قادر به حمایت از بدن در برابر بیماری ها است. ویتامین های موجود در گوجه بری قادر به افزایش و تقویت کارکرد سیستم ایمنی است.گوجی بری میوه ای خاص، با طعمی شیرینی می باشد و خشک شده آن همانند کشمش است. این گوجه از خانواده سولاناسه می باشد و در گروه سبزیجانی مثل سیب زمینی، گوجه فرنگی، بادمجان و فلفل قرار دارد و از طرفی دیگر به دلیل موثر بودن این گیاه در گروه تمشک قرار می گیرد.گوجه بری دارای دو نوع می باشد، یکی قرمز و دیگری سیاه می باشد. گوجه بری سیاه شبیه به زخال اخته، کشمش و زرشک می باشد و تفاوت آن در رنگ سیاه این گوجه می باشد و میوه آن کوچک می باشد. از نظر نوع کاشت و آب و هوا تفاوتی با گوجه بری قرمز ندارد.این میوه به آسیا تعلق دارد و برای شمال و جنوب چین می باشد و در شمال این کشور رشد می کند. حدود 200 سال است که در چین کاشته می شود و نام الماس قرمز را به آن اختصاص داده اند  و یکی از مواد مهم در طب سنتی چینی به حساب می آید.در بسیاری از مطالعات دارویی از این گوجه استفاده می کنند و نام های دیگر آن ولف بری و تیبتن گوجه می باشد. گوجه بری به قدری دارای خاصیت می باشد که علاوه بر میوه از قسمت های دیگر آن مثل گل، برگ، بذر و ریشه آن هم مورد استفاده قرار می گیرد.این گوجه به دلیل دارا بودن بالاترین سطح اکسیدان اکنون در قاره آمریکا و برزیل به عنوان دارویی برای ضد سرطان مورد استفاده قرار می گیرد. بیشتر افراد از طعم این گوجه خوش‌ شان می‌آید، زیرا چیزی بین گیلاس و بلوبری است. از نظر ظاهری شبیه به کشکمش هستند اما رنگی صورتی روشن‌ و طعم ترش و شیرینی دارند.

طریقه کاشت و پرورش گوجه بری:

گیاه گوجه بری به صورت بوته و یا درختچه ای کوتاه قد می باشد و ارتفاع آن حدودا 1 تا 2 متر می شود. از زمان تبدیل شدن به بوته و تا رسیدن به نهال، حداقل به دو سال زمان نیاز دارد.این گیاه برای رشد و نمو بهتر به 7 تا 8 ساعت نور مستقیم آفتاب نیازمند است و آفتاب باعث می شود که میوه های بیشتری تولید کند.گوجه بری در هر نوع خاکی پرورش می یابد و بهترین خاک برای این گیاه ترکیب خاک شنی، رسی و ماسه ای می باشد. برای تولید محصولات با کیفیت بهتر است که کود حیوانی یا کمپوست به خاک زیر کاشت اضافه کنید. دیگر اینکه حتما خاک را زهکشی کنید و این نکته بسیار مهمی می باشد.برای داشتن محصول با کیفیت بهتر است که گیاه را هرس کنید. برای این گیاه دو نوع هرس یکی سنگین و دیگری سبک وجود دارد. هرس سنگین در فصل زمستان برای از بین بردن شاخه های اضافه و هرس سبک در فصل تابستان برای حفظ شکل ظاهری گیاه می باشد.

بهترین زمان برای کاشت گوجه بری:

شما می توانید در تمام مناطق کشور به غیر از مناطق گرمسیر مخصوصا جنوب کشور، این گیاه را کاشت کنید و از ویژگی های مهم این گیاه این است که تحمل سرمای منفی 27 درجه را دارد. از نظر گرما هم تا 40 درجه را تحمل می کند.در همه فصل ها می توانید این گوجه را بکارید، ولی بهترین زمان برای کاشت آن نیمه دوم سال می باشد. گل های این درختچه در اواخر خرداد ماه و اوایل تیر ماه ظاهر می شوند و بعد از گذشت 45 تا 85 روز تبدیل به گوجه می شوند و می توان گوجه ها را برداشت کرد.

میزان آبیاری مورد نیاز برای گوجی بری:

اگر منطقه زیر کاشت گوجه بری دارای آب و هوای خشک می باشد باید گیاه را به صورت روزانه آبیاری کنید و اگر منطقه گوجه بری دارای آب و هوای مرطوب باشد، فقط زمانی که خاک گیاه خشک شد باید آن را آبیاری کنید.توجه داشته باشید که در هر منطقه آب و هوایی آبیاری بیش از اندازه باعث تولید قارچ و پوسیدگی ریشه می شود و از طرف دیگر خشکی و بی آبی زیاد هم باعث پژمرده شدن برگ گیاه می شود.بهترین زمان برای آبیاری گیاه گوجه بری هنگام صبح می باشد و از پاشیدن آب به برگ ها جدا خودداری کنید.برای مطالعه مقاله چگونگی رشد هانی بری می توانید از این لینک استفاده نمایید.

طریقه کاشت گوجه بری به صورت نهال:

در صورتی که قصد دارید این گوجه بری را به صورت مستقیم در زمین کاشت کنید بهتر است که نهال گوجه بری استفاده کنید. برای این کار بهتر است که گودال هایی به اندازه ریشه نهال ایجاد کنید و نهال را در گودال قرار بدهید و آن را با خاک بپوشانید. فاصله گودال ها 1 تا 1.30 متر می باشد.برای اینکه در اطراف گیاه گوجه بری علف هرز رشد نکند و رطوبت خاک حفظ شود، بهتر است که روی خاک و اطراف گیاه را مالچ بپاشید.

پرورش و کاشت بذر گوجی بری در خانه (گلدان):

  • بذرهای گوجی بری را 3 الی 4 ساعت در داخل آب خیس کنید.
  • داخل لیوان های یکبار مصرف، ترکیبی از خاک پیت ماس، کوکوپیت و پرلیت پر کنید و خاک را مرطوب کنید.
  • بذرها را از آب خارج کنید و در داخل خاک به آرامی فشار دهید تا بذر با خاک تماس پیدا کند.
  • مجددا روی بذرها به اندازه 2 الی 3 میلی متر خاک بریزید.
  • بعد روی بذرها را با آبپاش مرطوب کنید.
  • روی خاک را با با نایلون شفاف بپوشانید. این کار برای کاهش رطوبت می باشد.
  • در صورت مشاهده جوانه، پوشش نایلونی را از روی لیوان ها بردارید. مدت زمان جوانه زدن حدود 7 تا 10 روز می باشد.
  • بعد از اینکه جوانه ها 3 برگه شدند، آنها را به گلدان بزرگتری منتقل کنید.
  • گلدان ها را در مکان پر نور قرار دهید، زیرا این گیاه به نور کافی نیازمند است.
  • زمانی که ارتفاع گوجه بری به 10 سانتی متر رسید، گیاه را چند ساعت به بیرون از خانه ببرید و مجددا به داخل برگردانید. گیاه گوجی‌بری حداقل 8 ساعت نور آفتاب نیاز دارد. نور فراوان باعث افزایش محصول و میوه‌های مغذی بیشتری می‌شود. اگر این گیاه در داخل ساختمان قرار دادید و نور کافی ندارید با یک لامپ فلورسنت می‌توان کمبود نورخورشید را جبران کنید و اگرمشاهده کردید که گیاه به سختی رشد می‌کند لامپ را در تمام طول روز و شب روشن نگه دارید. 

انبار کردن و خشک کردن گوجه بری:

هر میوه و صیفی جاتی را بهتر است که به صورت تازه استفاده کنید، ولی گاهی لازم است که گوجه بری زیادی خریداری کنید و به روش های مختلف نگهداری کنید.شما می توانید این گوجه ها را در فریزر نگهداری کنید و این روش مناسب می باشد زیرا مواد مغذی کمی از دست می دهد و مدت زمان زیادی می توانید از گوجه ها نگهداری کنید.روش دیگر خشک کردن گوجه بری می باشد و این روش هم یکی از بهترین روش های نگهداری از این گیاه می باد. این روش باعث می شود که وزن و حجم گوجه ها کاهش یابد و مدت زمان زیادی هم ماندگاری دارد.برای خشک کردن گوجه بری می توانید به روش های زیر عمل کنید:
  • می توانید گوجه ها را در معرض نور خورشید در دمای 32 درجه سانتی گراد قرار دهید. این روش در صورتی موفق می باشد که رطوبی هوا کم باشد.
  • در روش دیگر می توانید گوجه ها را با چاقو قاچ کنید و روی سینی قرار دهید و یک طوری روی گوجه های خورد شده قرار دهید، توجه داشته باشید که گوجه ها را پشت و رو کنید. زمان خشک شدن گوجه ها با توجه به دما، رطوبت و ضخامت گوجه ها حدودا 4 تا 10 روز طول می کشد.
گیاه گوجه بری جزء صیفی جات محسوب می شود و دارای خواص بسیاری می باشد. این گیاه برای درمان دیابت، کنترول سطح کلسترول خون، از بین بردن رادیکال های آزاد در بدن و تقویت سیستم ایمنی، سلامت قلبی و عروقی و سلامت بدن، جلوگیری از سرطان، حفاظت از سلول های مغز و جلوگیری از آسیب های کبدی و … بسیار مفید می باشد. دیگر اینکه از آسیب های پوستی مراقبت می کند و کیفیت خواب را بهبود می بخشد.

سوالات متداول در مورد گوجه بری:

  1. گوجی بری چه فایده ای دارد؟گوجی بری مملو از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان های زیادی است. آنها با بسیاری از مزایای سلامتی، از جمله بهبود کنترل قند خون، کمک به کاهش وزن، مبارزه با پیری و محافظت در برابر سرطان در ارتباط هستند. با این وجود، مطالعات انسانی بیشتری لازم است.
  2. در طی یک روز می توانید چند گوجی بری بخورید؟یک مطالعه کوچک نشان داد که خوردن 14 گرم گوجی توت در روز از متابولیسم سالم پشتیبانی می کند و می تواند منجر به کاهش وزن شود.
  3. گوجی بری در هند چه نامیده می شود؟ولف بری، در هند به “wolfberry” معروف است. همچنین از آن به عنوان میوه خدایان یاد می شود و دارای طعمی کمی شیرین و کمی ترش است.
  4. آیا گوجی بری ارزش خوراکی دارد؟مانند تمام توت ها، گوجی توت ها دارای آنتی اکسیدان زیادی هستند و همچنین منبع خوبی از فیبر و ویتامین C هستند. اگر طعم آن را دوست دارید و توانایی تهیه آن را دارید، در صورت تمایل از گوجی بری استفاده کنید، اما توت های ساده نیز می توانند این کار را انجام دهند.
  5. آیا می توانید گوجی بری را به صورت خام بخورید؟خام: اول و مهمترین، آنها را به صورت خام بخورید! یک مشت کوچک در روز انجام می دهد. آب میوه: توت گوجی به شکل آب میوه نیز موجود است.می توانید چای بنوشید و توت های هیدراته را که مملو از آنتی اکسیدان است بخورید
  6. آیا گوجی بری خشک سالم است؟بسیار مقوی، آنها منبع خوبی از مواد مغذی، از جمله ویتامین ها و مواد معدنی هستند. فقط 5 قاشق غذاخوری (28 گرم) بسته گوجی توت خشک (منبع 3): کالری: 98. پروتئین: 4 گرم دارد.
  7. گوجی بری در کجا بیشتر رشد می کند؟چین، در چین، جایی که بیشتر تولیدات تجاری گوجی توت در جهان یافت می شود، بیشتر گیاهان با میوه با کیفیت بالا از Lycium barbarum L هستند
  8. آیا گوجی بری به رشد مو کمک می کند؟گوجی بری یک ماده کاملاً خارق العاده برای استفاده روی موهای شما است. آنها حاوی ضد باکتری های طبیعی و همچنین ضد قارچ ها هستند و دارای خواص ضد التهابی مناسب برای حفظ منطقه سالم پوست سر هستند. معروف هستند که به رشد مو کمک می کنند.
  9. آیا گوجی بری کافئین دارد؟چای گیاهی بدون کافئین 100 گرم. عطر و طعم شیرین بسیار ملایم، مشهور به مقادیر زیادی آنتی اکسیدان و اسیدهای آمینه. یک توت محبوب از شمال غربی چین که اغلب در چای و سوپ استفاده می شود. درست مثل چای، گوجی بری درجه های مختلفی دارد.
  10. طعم گوجی بری چگونه است؟گوجی بری خشک دارای طعم متمایزی است که یادآور قره قاط یا آلبالو است. شما می توانید با گوجی توت خشک در دو دستور غذای شیرین و شور طبخ کنید. ساده ترین راه برای شروع استفاده از گوجی توت خشک به روشی است که از کشمش استفاده می کنید.
برای خرید نهال گوجه بری و یا ارقام نهال گوجه و یا نهال های دیگر می توانید از طریق قسمت فروشگاه رویال نهال اقدام کنید و یا از طریق شماره های ثبت شده در پایین صفحه با ما در تماس باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما

تماس تلفنی

برگشت به منوی تماس ها

برگشت به منوی تماس ها

برگشت به منوی تماس ها

برگشت به منوی تماس ها

برگشت به منوی تماس ها